Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Πώς «πούλησαν» την Ελλάδα οι ξένοι τραπεζίτες

Ντράγκι

Ένα πολύ σημαντικό ντοκουμέντο, το οποίο εγείρει ακόμα και θέμα αποζημίωσης της Ελλάδας από την ΕΚΤ, φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ».

Πρόκειται για αποκάλυψη-«κόλαφο» για ΕΚΤ και «εταίρους», που παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις τους, άφησαν τις ευρωπαϊκές τράπεζες να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα, κερδοσκοπώντας πάνω στην καταστροφή που μας προκάλεσαν.

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ ομολογεί (απαντώντας σε ερώτηση του αριστερού κόμματος Die Linke) ότι 13 εμπορικές τράπεζες της Γερμανίας είχαν δεσμευθεί να κρατήσουν τα ελληνικά ομόλογα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

Μόνο που - όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της ΤτΕ και της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών - όχι μόνο οι γερμανικές αλλά όλες μα όλες οι ξένες τράπεζες έπραξαν ακριβώς το αντίθετο.

Προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικά τους κέρδη, «τράβηξαν το χαλί», στην ουσία, κάτω από τα πόδια της Ελλάδας.

Αν οι ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν κρατήσει τα ελληνικά ομόλογα, θα είχαν «κουρευτεί» κι εκείνα μέσω του διαβόητου PSI. Ωστόσο, οι τράπεζες - παραβιάζοντας τη συμφωνία - τα «ξεφορτώθηκαν» κι άφησαν να καταστραφούν μόνο τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και οι Έλληνες μικρο-ομολογιούχοι.

Όλα αυτά έγιναν εν γνώσει και με την ανοχή των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ντράγκι και Τρισέ, οι οποίοι φέρουν ακέραια την ευθύνη για την εγκληματική συμπεριφορά των γερμανικών, γαλλικών, ολλανδικών και υπόλοιπων ευρωπαϊκών τραπεζών σε βάρος του ελληνικού λαού.

ΧΩΝΙ

 

http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου