Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Στις 17/12 η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Στις 17/12 η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για την κυβέρνηση που επέλεξε τον αιφνιδιασμό ως αναφορά την προεδρική εκλογή.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, δήλωσε με γραπτή ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Η κ. Βούλτεψη αποδίδει την απόφαση της κυβέρνησης στην «ανοικτή υπονόμευση» της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας έναντι της τρόικα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που η χώρα «πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη» να διαπραγματευτεί την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης και το θεσμικό πλαίσιο της νέας πιστωτικής γραμμής στήριξης μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2015.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Δυστυχώς η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές. Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα!» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εκλεγεί με την πρώτη ψηφοφορία (απαιτούνται 200 ψήφοι), θα πραγματοποιηθεί δεύτερη στις 23 Δεκεμβρίου (απαιτούνται 200 ψήφοι) και αν φθάσουμε σε τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου τότε απαιτούνται 180 ψήφοι. Σε περίπτωση που και σε αυτή την τρίτη ψηφοφορία δεν εκλεγεί Πρόεδρος τότε οδηγούμαστε σε κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε διάγγελμα προς τους Ελληνες πολίτες

http://www.fpress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου