Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Μιχελάκης σε ΟΤΑ: Φτιάξτε τις παιδικές χαρές μέχρι τις 30/6

Την πραγματοποίηση δαπανών, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές για την ασφάλεια των παιδιών, προτάσσει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με κατεπείγον έγγραφό του προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τους δήμους της χώρας.

Οι δήμοι οφείλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου να προχωρήσουν στις απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοσθούν στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.

Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010, έναν μήνα πριν από τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, τα δημοτικά συμβούλια αποφασίζουν μόνο για θέματα που αφορούν έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.

Με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, ο κ. Μιχελάκης κρίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον και, γι’ αυτό, επιτρέπει τις δαπάνες, προκειμένου να γίνουν οι επισκευές που απαιτούνται στις παιδικές χαρές και τους παιδότοπους έως τις 30 Ιουνίου.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου