Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Λίστα Μπόργιανς: Τηλεπαρουσιάστρια, γραφείο κηδειών και τραγουδίστρια με «χρυσά» εμβάσματα

Γνωστή δημοσιογράφο και τηλεπερσόνα, τραγουδίστρια του λεγόμενου έντεχνου, έναν ιερέα αλλά και ένα γραφείο τελετών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η λίστα Μπόργιανς με τα 9.500 εμβάσματα στην ελβετική τράπεζα UBS, που περνάνε από το «κόσκινο» των οικονομικών εισαγγελέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους μεγαλοκαταθέτες, που ελέγχονται για φοροδιαφυγή βρίσκεται γνωστή δημοσιογράφος και τηλεπερσόνα που φέρεται να έχει αποστείλει την επίμαχη πενταετία το ποσόν των 2,5 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια λίστα βρίσκεται επίσης γνωστή γλύπτρια με 3 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα, αλλά και γνωστή τραγουδίστρια η οποία φέρεται να έχει αποστείλει ποσό ύψους 250.000 ευρώ.

Ποσό ύψους 2 εκατ. ευρώ φέρεται επίσης να έχει αποστείλει επιχείρηση γραφείου κηδειών η οποία εμφανίζει διαφορές με τα ποσά που έχουν δηλωθεί στην Εφορία αλλά και ένας ιερέας από τα δυτικά προάστια ο οποίος φέρεται να έχει στείλει 450.000 ευρώ στη UBS Ζυρίχης.

Σύμφωνα με  «Το Εθνος» της Κυριακής, ο ιερέας, που είναι από τους πρώτους που έλαβε κλήση από τον οικονομικό εισαγγελέα ως ύποπτος φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος,  όταν ενημερώθηκε ότι θα κινηθούν από τον οικονομικό εισαγγελέα διαδικασίες εις βάρος τους για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος χρήματος, σάστισε και τρομοκρατήθηκε και είπε στις αρχές ότι επρόκειτο για τις οικονομίες μιας ζωής, από φιλοδωρήματα σε βαφτίσια, γάμους και κηδείες.

Οι έρευνες που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από ειδικό κλιμάκιο εισαγγελέων (Ιω. Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης, Χρήστος Ντζούρας) εποπτεύονται από τους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρή και ήδη έχουν ταυτοποιηθεί το σύνολο σχεδόν των λογαριασμών για τους 10.500 καταθέτες της λίστας της Ρηνανίας- Βεσφαλίας.

Τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν αν οι ελεγχόμενοι καταθέτες πληρώσουν εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 80 με 100 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου