Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για δικαστηριο

Τρία άτομα παραπέμπονται να δικαστούν για απάτη με δάνεια εις βάρος της Ένωσης Παντοπωλών Κατερίνης, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν τρία άτομα για απάτη με δάνεια εις βάρος της  Ένωσης Παντοπωλών Κατερίνης. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσουν ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην ταμίας-διαχειριστής του συνεταιρισμού καθώς επίσης κι ένας συνταξιούχος τραπεζικός οι οποίοι φέρονται ότι οικειοποιήθηκαν πάνω από  500.000 ευρώ , από το 1999 έως το 2007.
Κατηγορούνται για απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία με χρήση και άμεση συνέργεια στην απάτη, κατά περίπτωση. Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο πρώτος κατηγορούμενος κατάρτισε πλαστά πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης και του ΔΣ της  «Ενωσης Παντοπωλών Κατερίνης -ΕΝ.ΠΑ.Κ.ΣΥΝ.Π.Ε.» και εμφανιζόταν ως μόνος εκπρόσωπος  ο οποίος είχε την εξουσία σύναψης δανειακών συμβάσεων, επιτυγχάνοντας να συνάψει τραπεζικές συμβάσεις ενώ λειτουργούσε σε συνεργασία με τους άλλους δύο συγκατηγορουμένους του.

Το 2007, πολλά μέλη της Ένωσης Παντοπωλών έλαβαν εξώδικα από την "Αγροτική" και άλλες τράπεζες, από τα οποία προέκυπτε ότι ο Συνεταιρισμός σύναψε  συμβάσεις  για τη λήψη δανείου ή κάρτας και ότι  όφειλαν  τεράστια χρηματικά  ποσά. Στη συνέχεια, η νέα διοίκηση υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης και ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση που κατέδειξε ότι τα μέλη ουδέποτε συμμετείχαν σε Γενική Συνέλευση και συνεδρίαση του Δ.Σ. και ότι δεν είχαν γνώση για τις δανειοδοτήσεις.

Πηγή: http://voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου