Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Ο πολιτικός της Πιερίας που λάμπει δια της απουσίας του!

Ο Τζιτζικώστας “διαγράφει” βουλευτή της ΝΔ από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης παρέπεμψε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τους περιφερειακούς συμβούλους, Δημήτρη Χριστογιάννη (βουλευτής Πιερίας της ΝΔ) και Τιμοθέα Ρακιντζή.

Ο κ.Χριστογιάννης και η κ.Ρακιντζή παραπέμπονται με το ερώτημα της αργίας, μετά την απόφαση του Σώματος να μην δικαιολογήσει τις τρεις απουσίες τους από προηγούμενες συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με το νόμο οι αδικαιολόγητες απουσίες δεν μπορούν να φτάσουν στις τρεις και έτσι σήμερα το θέμα ετέθη από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Αντώνη Γυφτόπουλο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το νόμο, αλλιώς κινδυνεύει ο ίδιος με ποινές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προηγούμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε προειδοποιήσει για τις συνεχείς απουσίες.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε επισημάνει ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, διότι οι απουσίες είναι πολλές και τις περισσότερες φορές αδικαιολόγητες. «Όλοι έχουμε υποχρεώσεις και μάλιστα πολύ σημαντικές. Όμως οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας μας ψήφισαν για να είμαστε παρόντες εδώ και να τους εκπροσωπούμε».

Ο κ. Τζιτζικώστας, σύμφωνα με το voria.gr, φέρεται να μην έχει διάθεση να δείξει πλέον η διοίκησή του ανοχή στις απουσίες και ο ίδιος είχε τονίσει ότι αυτοί που πραγματικά δικαιολογούνται είναι όσοι έχουν προβλήματα υγείας, όχι όμως και όσοι βρίσκουν διάφορες προφάσεις για να είναι απόντες.

Την αντίδρασή τους στην παραπομπή των δυο περιφερειακών συμβούλων εξέφρασαν πολλά μέλη του περιφερειακού συμβουλίου.

Πάντως, ο κ. Χριστογιάννης για τις τρεις απουσίες του είπε ότι τη μια φορά ήταν στην Ιταλία όπου ορκιζόταν ο γιος του και τις άλλες δυο σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή. Μάλιστα, στην παρατήρηση ότι δεν είναι ήσσονος σημασίας το περιφερειακό συμβούλιο σε σχέση με τη Βουλή, ο κ. Χριστογιάννης απάντησε: «Σιγά μη ρίξουμε και την κυβέρνηση για να μη χάσουμε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου».

Ως αιτία των απουσιών της η κ. Ρακιτζή επικαλείται την επαγγελματική ιδιότητά της ως δικηγόρου, που είχε ως αποτέλεσμα να την ορίζουν σε συνεδριάσεις τριμελών εφετείων, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει και τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη προτάθηκε να βγαίνει συγκεκριμένο μηνιαίο πρόγραμμα συνεδριάσεων για το περιφερειακό συμβούλιο, ώστε εγκαίρως όλοι να γνωρίζουν πότε είναι οι τακτικές συνεδριάσεις.

Πάντως, να σημειωθεί ότι η κόντρα Τζιτζικώστα – Χριστογιάννη κρατάει εδώ και μήνες. Συγκεκριμένα, στις 6/10, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης με ένα φαρμακερό tweet τότε… είχε σχολιάσει αρνητικά τις δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα αναφορικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού…

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου