Το «ξεψάχνισμα» δύο υπεράκτιων εταιρειών που φέρονται να ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, έχουν αρχίσει οι δικαστικές αρχές για τη γνωστή υπόθεση που σχετίζεται με τα «αμαρτωλά» ελικόπτερα Super Puma.
Οι δικαστικές αρχές έχουν στείλει αίτημα στην Βουλή για να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει συμπεριλάβει σε δηλώσεις του πόθεν έσχες δύο υπεράκτιες εταιρείες. Σε μία απ΄ αυτές έχουν εντοπιστεί εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News.
Από τη σχετική έρευνα της δικαιοσύνης έχει προκύψει, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ότι η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Τσάτσο που αντιπροσώπευε μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο τη γαλλογερμανική εταιρία Eurocopter.
Η απάντηση στο ερώτημα αναγραφής ή όχι των δύο εταιριών στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ, αναμένεται για να αποσαφηνιστεί και αν υπάρχει εμπλοκή του Γιώργου Καρατζαφέρη σε πληρωμές που έγιναν από το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της απόκτησης των εν λόγω ελικοπτέρων.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η σύμβαση 37Γ/00 για τα ελικόπτερα Super Puma, τύπου AS-332, της εταιρίας Europter , υπεγράφη στις 21 Δεκεμβρίου 2000 από τον τότε υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και αφορούσε στην αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων έναντι του ποσού των 61.741.925 ευρώ. Η σύμβαση προέβλεπε και την αγορά ακόμα δύο ελικοπτέρων, όπως και έγινε το 2002, όταν υπουργός ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Λίγα χρόνια μετά, οι έρευνες πέφτουν πάνω σε έναν λαβύρινθο πληρωμών, ο οποίος οδηγεί και στο όνομα του Γ. Καρατζαφέρη.