Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Τα "αμερικανάκια" που σκούπισαν τις τραπεζικές μετοχές την ώρα του κραχ

Τα "αμερικανάκια" που σκούπισαν τις τραπεζικές μετοχές την ώρα του κραχ

Για να μην σας γράφουμε, όπως οι υπόλοιποι, έναν ακόμα επικήδειο του χρηματιστηρίου θα σας πούμε δυο τρία πραγματάκια με το όνομά τους .

Την ώρα λοιπόν που στις ελληνικες χρηματιστηριακές δεν έβρισκαν μαντήλι για να κλάψουν, 30χρονα αμερικανάκια από τα trading room του Λονδίνου σάρωναν τις ελληνικες τραπεζικές μετοχές κοψοχρονιά. Γιατί μπορεί να πέφτει η αγορά και οι περισσότεροι να πουλάνα σαν να μην υπάρχει αύριο, αλλά μόνον την Τετάρτη κάποιοι αγόρασαν μετοχές αξίας 59 εκατομμυρίων ευρώ της Εθνικής, 32 εκατομμυρίων ευρώ της Πειραιώς, άλλα τόσα έχωσαν στην Alpha και 20,7 εκατομμύρια στην Eurobank. Διότι κύριοι, για να πέσει μια μετοχή σημαίνει ότι γίνεται μια συναλλαγή και κάποιος αγοράζει!!! Ποιος; Όχι βέβαια οι παγωμένοι από τον φόβο του Τσίπρα Έλληνες θεσμικοί. Ούτε κάποιοι μεγαλο-ιδιώτες που (με εξαιρέσεις) κοιτάνε να δουν πως θα σώσουν τα λεφτά τους.

Οι αγνωστικιστές traders των μεγάλων σπιτιών της Wall είδαν μια ευκαιρία και την άρπαξαν. Οι ελληνικές τράπεζες σε δέκα μέρες θα φιγουράρουν μεταξύ των καλύτερα κεφαλαιοποιημένων στην Ευρώπη μετά και από τις δυο ανακεφαλαιοποιήσεις που έχουν ήδη κάνει. Και αργά ή γρήγορα οι μετοχές τους θα το ενσωματώσουν στις τιμές. Όμως μεγαλομέτοχοι θα είναι άλλοι. Ποιοι; Οι αμερικανικές Capital Group of Companies και Wellington Management Company. Και εξηγούμαι:

Ήδη πριν το ξεπούλημα αυτής της εβδομάδας και ενώ η αγορά έχανε έδαφος η Capital αύξανε το ποσοστό της στην Πειραιώς (εξαιρουμένων των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει το ΤΧΣ) πάνω από το 10%. Τώρα εκτιμάται ότι το έχει αυξήσει σημαντικά. Η Capital, θυμίζω, έχει και το 20% της Eurobank. Και σας διαβεβαιώνω πως δεν τα μαζεύει τα χαρτιά για ταπετσαρία. Η Wellington μαθαίνω έχει πια πολύ πάνω από το 5% της Alpha Bank και συνεχίζει. Καλή τύχη στα διοικητικά συμβούλια!

http://www.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου