Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Στους «οκτώ» του Μουντιάλ η Βραζιλία: Nίκησε με 3-2 στα πέναλτι τη Χιλή έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα

28 Ιουνίου

Συγκλονιστικό ήταν το πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» καθώς Βραζιλία και Χιλή έμειναν στο 1-1 μετά τα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης. Το σκορ δεν αλλαξε ούτε στην παράταση με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στα πέναλτι με τη «σελεσάο» να κερδίζει με 3-2 χάρη και στον τερματοφύλακά της που πραγματοποίησε δύο αποκρούσεις.

Η θέληση της Βραζιλίας να πιέσει και να ψάξει το γκολ έγινε αντιληπτή από την αρχή. Οπως έγινε αντιληπτό όμως το γεγονός ότι η ομάδα του Σκολάρι δεν διέθετε ξεκάθαρο σχέδιο. Τα λάθη των Χιλιανών, που δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, έδινε τη δυνατότητα στη "σελεσάο" να φορτώνει μπάλες στην αντίπαλη περιοχή η να βρίσκει σουτ εκτός αυτής (με Χουλκ και Μαρσέλο).

Από ένα στημένο στο 18' η Βραζιλία προηγήθηκε (περισσότερο αυτογκόλ του Χάρα ήταν παρά γκολ του Νταβίντ Λουίς), ωστόσο κάθε άλλο παρά κατάφερε να χτίσει σ' αυτό το προβάδισμα. Η Χιλή έκτοτε πίεζε πολύ ψηλά, ανάγκαζε τους Βραζιλιάνους χαφ να κάνουν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις τους και ακριβώς από μία τέτοια φάση προήλθε το 1-1. Λάθος του Χουλκ, σουτ του Αλέξις μέσα στην περιοχή, ισοφάριση στο 32'.

Η ομάδα του Σαμπάολι εξακολούθησε να είναι επικίνδυνη και στο επόμενο διάστημα του αγώνα αφού διατηρούσε την πρωτοβουλία παρά το γεγονός ότι οι Βραζιλιάνοι κέρδισαν μέτρα. Δεν δέχθηκε γκολ στη φάση με το σουτ του Νεϊμάρ στο 36' και εν συνεχεία απείλησε άμεσα την αντίπαλη εστία με τον Βιδάλ και τον Αράνγκις αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ανασταλτική λειτουργία της Βραζιλίας παρουσίαζε προβλήματα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τη Βραζιλία να φορτώνει και πάλι την επίθεσή της και τον Φερναντίνιο να σουτάρει άουτ στο 49'. Το γκολ του Χουλκ στο 55' ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάιντ και από εκεί και πέρα η Χιλή κατάφερε να εξουδετερώσει πλήρως τον αντίπαλό της. Η προσθήκη του Γκουτιέρες βοήθησε τους Χιλιανούς να ελέγξουν το ρυθμό και να απελευθερώσουν τον Βιδάλ με αποτέλεσμα στο μάτι του αδαούς η Χιλή να φαντάζει ως η ομάδα-φαβορί και η Βραζιλία ως η ομάδα-αουτσάιντερ.

Στο 64' οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν όταν το σουτ του Αρανγκίς εξουδετέρωσε ο Ζούλιο Σέζαρ, φάση που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη Βραζιλία. Ο Σκολάρι έπαιξε το χαρτί του Ζο (αντικατέστησε τον αρνητικό Φρεντ) και παρά το γεγονός ότι δεν πήρε κάτι από την αλλαγή αυτή, είδε την ομάδα του να γίνεται πιο επιθετική στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Χουλκ ξόδεψε την ευκαιρία του 83' (απέκρουσε ο Μπράβο) και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο.

H παράταση δεν προσφέρθηκε για ρίσκο και αυτό είναι λογικό. Η Βραζιλία πάντως ήταν πολύ πιο κινητική, ευκαιρίες όμως και πάλι δεν κατάφερε να φτιάξει, τουλάχιστον κατά το πρώτο ημίχρονο, εκτός από ένα καλό σουτ του δραστήριου Χουλκ στο 103' που εξουδετέρωσε ο Μπράβο. Η σελεσάο συνέχιζε να πιέζει αλλά την πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του έξτρα χρόνου την έχασε η Χιλή την ύστατη ώρα όταν το σουτ του Πινίγια στο 120' τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σέζαρ!

Η σειρά των πέναλτι

Νταβίντ Λουίς, 1-0

Πινίγια, απόκρουση Σέζαρ

Γουίλιαν, άουτ

Σάντσες, απόκρουση Σέζαρ

Μαρσέλο, 2-0

Αράνγκις, 2-1

Χουλκ, απόκρουση Μπράβο

Ντίας, 2-2

Νεϊμάρ, 3-2

Χάρα, δοκάρι.

http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου