Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

«Ο αx-άριστος» – Ο Κρίτωνας, το Πασοκ και οι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι!

Flickr_-_DEEEP_Project_-_MEP_Kriton_ARSENIS,_Greece

Ο Κρίτωνας Αρσένης παραιτήθηκε από μέλος του ΠαΣοΚ κρατώντας την έδρα του στο ευρωκοινοβούλιο.

Δεν θα κρίνω αν αυτό που έκανε ήταν λάθος ή σωστό. Ούτε με ενδιαφέρει, ούτε με αφορά. Άλλωστε ποτέ δεν τον ψήφισα, ούτε γλυκοκοίταξα ΠΟΤΕ στο ΠαΣοΚ.

Αυτό όμως που μου κάνει φοβερή εντύπωση είναι η στάση όλων των κυβερνητικών παρατρεχάμενων αλλά και μερίδας του τύπου που επιτίθενται στον ευρωβουλευτή με επιχειρήματα πεζοδρομίου (sic) που μόνο ως αήθη και αισχρά μπορούν κόσμια να χαρακτηριστούν.

Ας πάρουμε όμως τα πράματα από την αρχή!

Ο Κρίτων Αρσένης υπήρξε επιλογή του ολετήρα ΓΑΠ στις ευρωεκλογές του 2009.  Ο λαός, δίνοντας εκλογική νίκη στο ΠαΣοΚ, τον εξέλεξε ευρωβουλευτή.
Είναι αλήθεια πως ο Αρσένης είχε μία ιδιαίτερη ευρωκοινοβουλευτική συμπεριφορά με ιδιαίτερη «αδυναμία» σε θέματα περιβάλλοντος.
Η δράση του στον τομέα αυτό μόνο απαρατήρητη δεν μπορούσε να περάσει.
Πολλές φορές- επειδή ούτε παλιός πολιτικός ήταν, ούτε παιδί του σημερινού Πασοκοσυστήματος υπήρξε- αυτά που είπε παρεξηγήθηκαν και διαστρεβλώθηκαν.

Μέχρι και ότι ήταν ενάντια στις έρευνες για τα υποθαλάσσια κοιτάσματά μας είπαν. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο Αρσένης ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Αυτό που ζήτησε ήταν να τηρηθούν οι κανόνες από τα πλοία που θα έκαναν τις έρευνες.

Το να αντιδρούν τα μέλη και τα στελέχη του σημερινού ΠαΣοΚ για την ανεξαρτητοποίηση του Αρσένη, είναι πέρα για πέρα κατανοητό! Το να ζητούν την έδρα πίσω, επίσης.

Ακατανόητη είναι η συμπεριφορά των κυβερνητικών παρατρεχάμενων που γίνονται ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΤΕΡΟΙ του Βενιζέλου και απαιτούν την έδρα πίσω, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που ούτε σχολιασμό δεν αξίζουν.

Με την συμπεριφορά τους και το φτωχό τους μυαλό νομίζουν πως προστατεύουν την κυβέρνηση και τον Σαμαρά. Το μόνο που καταφέρνουν όμως είναι να δίνουν πνοή στο σάπιο κουφάρι του ΠαΣοΚ στο οποίο ηγείται ο τραγικός Βενιζέλος!

Τα ερωτήματα όμως είναι απλά:

1. Πόσο αντέδρασαν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ όταν ευρωβουλευτής Σκυλακάκης ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας;
2. Πόσο αντέδρασαν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ όταν με επίσημο έγγραφο της Γαλλικής κυβέρνησης, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος φέρουν την ίδια ευθύνη για τη λίστα Λαγκάρντ;

Δυστυχώς στο όνομα της συνοχής της κυβέρνησης, κάποιοι από φιλοκυβερνητικοί κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν φιλοβενιζελικοί. Αυτό και τραγικό είναι και τους μειώνει ως προσωπικότητες, ειδικά αν θέλουν να λέγονται Νεοδημοκράτες!

Ας ασχοληθούν με το έργο της κυβέρνησης και τα όποια θετικά βήματα έχουν γίνει και ας αφήσουν τον Κρίτωνα να τον κρίνει το ΠαΣοΚ.

Έχετε Πίστη,

ax-aristos

http://www.dionolympos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου