Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Oι Βρετανοί δεν θέλουν τους Βούλγαρους και τους Ρουμάνους μετανάστες και τους το λένε...πρωτότυπα


alt

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψει την μαζική είσοδο μεταναστών, λάνσαρε μια πρωτότυπη αρνητική διαφημιστική καμπάνια.

Με δόσεις «μαύρου» χιούμορ, η Βρετανία παρουσιάζεται ως μια χώρα με άσχημο καιρό, ανισότητες και ουρές στα τελωνεία. Το μήνυμα προς τους μετανάστες είναι ξεκάθαρο: «Η Βρετανία είναι... χάλια». 

Οι φωνές που ζητούν να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών αυξάνονται, με κυριότερο επιχείρημα τον κίνδυνο κατάρρευσης του κράτους κοινωνικής πρόνοιας στη χώρα. Η άποψη ότι οι μετανάστες πηγαίνουν στη Βρετανία για να εκμεταλλευτούν και όχι για να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύστημα, είναι ευρέως διαδεδομένη.   Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί να ελέγξει τις μεταναστευτικές εισροές, που έλαβαν εκρηκτικές διαστάσεις υπό τις προηγούμενες κυβερνήσεις των Εργατικών.  

Μετά την είσοδο των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, χιλιάδες μετανάστες κατέκλυσαν την Βρετανία, αναζητώντας εργασία. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 70% του βρετανικού λαού επιθυμεί των μείωση του αριθμού τους.   Η εκπομπή Reporter επισκέπτεται την πόλη Μπόστον, λίγα χιλιόμετρα βορειότερα του Λονδίνου, που αποτελεί παραδοσιακό προπύργιο των Συντηρητικών. Εδώ ο αριθμός των ξένων δεκαπλασιάστηκε μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, προκαλώντας ανησυχία στην τοπική κοινωνία.  

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί να διεκδικήσει πίσω μέρος των αρμοδιοτήτων που έχουν παραχωρηθεί στην Κομισιόν, πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2017. Μέχρι τότε ωστόσο, το κίνημα των ευρωσκεπτικιστών θα ενισχυθεί, δεδομένου του αριθμού των μεταναστών που αναμένονται στην χώρα τα επόμενα χρόνια.  

Ο Ρίτσαρντ Λέτζιτ αγρότης και μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Μπόστον εδώ και 22 χρόνια, έχει διαφορετική άποψη. Υποστηρίζει ότι για τα προβλήματα του κράτους πρόνοιας και για την μείωση των μισθών δεν ευθύνονται οι μετανάστες, που φεύγουν από την πατρίδα τους για μια καλύτερη ζωή.   Πρόκειται απλά για την εφαρμογή μιας βασικής αρχής της οικονομίας.

Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης ωθούσε πάντα τους ανθρώπους, ακόμα και πριν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων, να μεταναστεύουν σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών εργασίας.

http://www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου